Történetünk

 

A la Capsuleria története

 

 

 

Szeretettel és szenvedéllyel választott kávé

Keverékeink Dél Amerika, Közép Amerika, India és Afrika legjobb ültetvényeiről indulnak
útjukra, majd Olaszországban, Brescia, Vicenza, Padova és Siracusa városában pörkölik meg őket.


Zöldkávéink feldolgozási folyamatát, azaz a pörkölést, az őrlést és a kapszulázást is a la Capsuleria kollegái felügyelik, ellenőrizve a gyártási folyamatokat,
a minőséget és a szállítást is.

A legaromásabb, legpikánsabb és legillatosabb Arabica kávéink a virágok, a méz, a piros
gyümölcsök, a gabona és citrusfélék jegyeivel rendelkeznek, amelyek Brazíliába, Kolumbiába,
Etiópiába és Nicaraguába repítenek.


Robusta kávéink erősebb, tartósabb aromás profillal rendelkeznek, a fa, a kakaó, a keksz, a pirított kenyér, a mogyoró, a csokoládé és a föld jegyeivel Indiába, Vietnamba, Ugandába és Tanzániába kalauzolnak.

Egyedülálló és varázslatos érzékszervi utazás

A LaCapsuleria kezdete

A la Capsuleria az Allegri család története, amely családok tízezreit nyerte meg Olaszországban, köszönhetően azoknak a megbízható minőségű és elérhető árú kávé-, tea- és egyéb melegital kapszuláknak, amelyek mindegyikét teljes egészében Olaszországban gyártják.

 

„Már az álmunkat éljük, és mindent megteszünk, hogy soha többé ne ébredjünk fel.”

 

Giuseppe Allegri, fiaival, Davidevel és Niccolòval büszkék arra, hogy elérték az álmaikat és egyre több család otthonában találhatóak meg a la Capsuleria termékek. 

Az Allegri család mindig is a kávé nagy rajongója volt és ez a szenvedélyük tette lehetővé, hogy Giuseppe Allegri a megtakarított pénzét egy olyan projektbe fektesse, ami számára mindig is inkább egy álom beteljesülését jelentette, mint egy kizárólag egy számokon alapuló vállalkozást.

Made in Italy

A kávékeverékek kiválasztásának művészete

A kapszuláinkban található összes kávékeverékünket személyesen, a termőterület
szakértőivel együttműködve válogattuk össze. Az idők során ezek a keverékek
tökéletesedtek, hogy megfeleljenek a vásárlóink ​​által megkövetelt összes ízprofilnak.


A kávét tulajdonképpen egy „banális” italnak tekinthetjük, de a színfalak mögött, a híres
„fekete ital” megalkotói, azok, akik részt vesznek a bab termesztésétől a pörkölésig való
folyamatokban, nagyon jól tudják, hogy ez az itali korántsem mindennapi.


Mivel mi valójában nem egy kávépörkölő cég vagyunk, hanem kizárólag a kávékeverékek
szakértő válogatói, úgy döntöttünk, hogy megbízható együttműködéseket kötünk történelmi olasz pörkölő cégekkel, akikkel szimbiózisban dolgozunk, osztozva a mindenki által ismert fekete ital iránti szenvedélyben és szeretetben.

A kávé olyan sokféle, mint a világunk.

Kávékeverékeink összeállítása – nyilvánvalóan – két nagyon precíz sarokkőből, az Arabica és a Robusta fajtákból indul ki; a két par excellence kávéminőségből, amelyek a fajtákon, a termesztésen, a betakarításon, a pörkölési és őrlési módokon, valamint az ezekből készült keverékeken keresztül soha nem lehet véletlenszerű, mindig pontos eredményre törekszünk, amik így a ízváltozatok számtalan reprodukálható lehetőségét biztosítják.


Egy vagy több kávékeverék kiválasztása egy varázslatos utazás, amely lehetővé teszi, hogy az ember becsukja a szemét, és azáltal, hogy érzékeli a különböző aromákat és a számtalan ízárnyalatot, beutazza a világot anélkül, hogy elhagyná a szobát.

Végtelen választási lehetőségek és eredmények - egy varázslatos utazás

Pontos és tudatos választás

Annak érdekében, hogy a vásárlóink igényeire szabott kávékeverékek készüljenek, nagyon precíz ütemezéssel haladunk. Az első szakasz az, amikor meghatározzuk, hogy milyen végeredményt szeretnénk a csészénkben látni gőzölögni.


Legyen kesernyés vagy édes, savasabb, vagy fanyarabb a kávé... és még sorolhatnánk. Ha nincs világos elképzelésünk arról, hogy mit akarunk elérni, el sem kezdjük.

Miután meghatároztuk a kávé, vagy a keverék tulajdonságait, mindig ezt a végeredményt szem előtt tartva elemezzük a gyártási ciklust, ami a másik alapvető összetevő a tökéletes végeredmény elérésben.

A kiválasztott fajtájú kávészemek elhagyják a kávéültetvényeket és még „nyersen”, azaz zölden, jellegzetes jutazsákokban érkeznek a pörkölőüzemeinkbe.

Az első gyártási lépés a pörkölés, azaz a bab tényleges „sütése”. A bab pörkölése igazi művészet; a különböző pörkölési görbéktől függően különböző ízprofilok érhetők el, miközben ugyanazt a keveréket tartjuk fenn.

Kávégyártás

Kávé pörkölés

Egyes keverékek már keverékként pörkölnek, más esetekben a keverék pörkölés után jön létre...mindig az elérni kívánt aromától függően.

A pörkölés kulcsfontosságú a kávé bizonyos aromás jegyeinek intenzitásától és érzékelésétől függően, a kívánt végeredménynek megfelelően. Minél tovább pörkölnek egy babot, annál intenzívebb és erőteljesebb, fás, hamvas aromás profilt kap.

Az idővel, a hőmérséklettel és a pörkölési görbékkel játszva meghatározható, hogy egy adott kávéfajtából milyen illatjegyek, ízvilágok hozhatók ki.

Általában ezt a fázist követően végezzük az első kóstolást, majd a pörkölt babot kézi darálóval őröljük meg, majd jönnek a további kóstolási próbák, különböző őrlésekkel és mennyiségekkel.

Itt kezdünk el ténylegesen a maximális ízérzékelésre összpontosítani. Az ember becsukja a szemét és elkezdi az érzékszervi utazást az első főzet aromás profiljának minden árnyalatába.

Az első érzékszervi kóstolás után elérkezünk az első definícióhoz mind a keverék, mind a választott eredet keverék pörkölésének meghatározását illetően és jöhet a gyártási ciklus újabb nagyon fontos lépése, a szemes kávé őrlése.

Ezek mindegyike nagyon fontos mérce az aromás profil, az adagolás és a kapszulában lévő kávé mennyisége szempontjából.

Minél finomabbra őröljük a babot, annál lisztesebb és porítottabb lesz, egyre testesebb, gömbölyűbb és sziruposabb eredménnyel a csészében.

Kávé őrlés

Kapszulázás

Az utolsó gyártási lépés az őrölt kávé kapszulázása, amelyet a kapszulázó gép automatikusan végez, miután speciálisan a végtermék előzetesen kiválasztott paraméterei szerinti keverékhez van előkészítve.

A kávégépnél ezután először a főzésre kell figyelni, aminek mindig egyenletesnek kell lennie. Ezt követően a figyelem a krémességre terelődik, az igazi olasz kávénak mindig sűrűnek, sziruposnak és testesnek kell lennie, végül beigazolódnak a kezdeti fázisban választott aromás jegyek, amelyeket minden csésze kávéban meg kell találni.

Végső kóstoló

A varázslatos utazás vége

Végül a nekünk legjobban tetsző rész jön: mintáról mintára mindannyian közösen több kóstolótesztet végzünk, mindig különféle édesítési módokat alkalmazva, összehasonlítva az érzékelést, az azonnali és utóíz aromás árnyalatait, a savasság és a fanyarság csúcsait.

Ez egy varázslatos utazás nyitott szemmel egy mechanikai/ipari folyamatban, aminek nagyon erős emberi, érzelmi összetevői is vannak, és mindez egy kis kávéba zárt végeredményt céloz meg, egy olyat, ami álmodozásra és szerelemre késztetett bennünket.

Célunk, hogy a la Capsuleria álma soha ne érjen véget... az álom, hogy az autentikus, olasz, minőségi eszpresszót milliók otthonába vigye el.